2021

  • Στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια Δράσης του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας που συνδιοργάνωσαν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πατρέων και ο Δήμος Ερυμάνθου, το Ίδρυμα εκπροσώπησε η Γραμματεύς του Ιδρύματος καθηγήτρια κα Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη ως ομιλήτρια με θέμα : «Κλιματική Αλλαγή και Ιώσεις». Η Παρουσίαση της ομιλίας.
  • Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 15ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, COMECAP-2021, από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, και το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.
    Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Μετεωρολογίας που διοργανώνεται στον Ελληνικό χώρο κάθε δύο χρόνια το οποίο διεξήχθη στα Ιωάννινα 26-29/9/2021.
    Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος 225 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (126 με φυσική παρουσία και 99 διαδικτυακά), το 40% εκ των οποίων ήταν νέοι επιστήμονες, και παρουσίασαν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, από όλους τους τομείς των επιστημών της Ατμόσφαιρας. COMECAP-2021
  • Την 1η Οκτωβρίου 2021 η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών συνδιοργάνωσε με το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος ημερίδα με θέμα : «Ενεργειακή Αυτοδυναμία της Ελλάδος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ενέργεια». Ο σκοπός της Ημερίδας ήταν η μελέτη της δυνατότητας οι υπό απανθρακοποίηση περιοχές να ωφεληθούν από εναλλακτικές τεχνολογίες, όπως η αξιοποίηση γεωργικής βιομάζας για παραγωγή βιοαερίου και οι τεχνολογίες άλλων μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.