Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Ανακοινώσεις
Συνέδρια - Ημερίδες \ 12-15 Οκτωβρίου 2009

Φεστιβάλ ΓΕΩσυναντήσεις 12 - 15 Οκτωβρίου 2009

Στα πλαίσια του εορτασμού του Διεθνούς Έτους για τον Πλανήτη Γη της UNESCO πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Φεστιβάλ ΓΕΩσυναντήσεις "Rencontres de la Terres" που θα αποτελέσει βάση για ετήσιες συναντήσεις όπου θα συζητούνται οι σχέσεις του Ανθρώπου με τον Πλανήτη μας. Ο στόχος του προγράμματος του 2009 ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού της Ελλάδος στα προβλήματα και στις ειδικότητες των περιβαλλοντικών επιστημών. Ομιλίες για το ευρύ κοινό, επιστημονικά ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας του Yann Arthus-Bertrand, έκθεση παιδικού βιβλίου και συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά και στους πολίτες να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και να δουν τον κόσμο από ψηλά.

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε στον χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο με ομιλίες των κ. Χρήστου Ζερεφού ακαδημαϊκού Προέδρου του ΕΑΑ και του ΜΚΙ, του Γραμματέα ακαδημαϊκού της Γαλλικής Ακαδημίας κ. Jean Dercourt και του Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Christophe Farnaud. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από αποσπάσματα της Αντιγόνης του Σοφοκλέους που διάβασαν ηθοποιοί, μουσικές παρεμβάσεις και τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής στη μνήμη του γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα με θέμα "Η Τέχνη συναντά τη φύση". Τα γλυπτά που εκτέθηκαν είχαν σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη όταν ήταν εν ζωή ειδικά για τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη.

O κ. Jean Dercourt, ο πρόεδρος του Μ.Κ.Ι. κ. Χ. Ζερεφός, εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, και η κ. Ε. Ζερεφού.

Πανοραμική άποψη της έναρξης του φεστιβάλ.

Αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο της έκθεσης έμπροσθεν του γλυπτού "εξ' ουρανού" του καλλιτέχνη Δ. Αρμακόλα. Διακρίνονται από αριστερά η Διευθύντρια της Γαλλικής Πρεσβείας, ο Γάλλος Πρέσβης κ. Christophe Farnaud, ο πρόεδρος του Μ.Κ.Ι. κ. Χ. Ζερεφός, η σύζυγος του Γραμματέα της Γαλλικής Ακαδημίας και ο Γραμματέας κ. Jean Dercourt και η κυρία Χριστίνα Αρμακόλα.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved