Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Ανακοινώσεις
Συνέδρια - Ημερίδες \ 24 Νοεμβρίου 2015

 

Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι επιπτώσεις στην Υγεία, τη Μετανάστευση, τη Φτώχεια και την Οικολογική - Δικαιοσύνη εν όψει του COP21 2015 στο Παρίσι

Στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία" και σε συνεργασία με το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος οργανώθηκε Ημερίδα με τίτλο "Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι επιπτώσεις στην Υγεία, τη Μετανάστευση, τη Φτώχεια και την Οικολογική - Δικαιοσύνη εν όψει του COP21 2015 στο Παρίσι" στις 24 Νοεμβρίου 2015, 17:00 - 21:00, στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Ημερίδα διερευνήθηκαν και συζητήθηκαν οι κοινωνικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην υγεία, αλλά και στην μετανάστευση, την φτώχεια και την οικολογική δικαιοσύνη, με απώτερο στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την Ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του περί των διαχρονικών προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής ο Καθηγητής του Εθνικού και Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Αλέξανδρος Παπαγιάννης, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο προσκεκλημένος Καθηγητής του Flemish Institute for Technological Research κ. Luc Hens, ο οποίος παρουσίασε τις πολιτικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Ακολούθησε η ομιλία της Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γραμματέως του Δ.Σ. Μαριολοπουλείου - Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΠΜΣ κ. Π. Νικολοπούλου - Σταμάτη η οποία εστίασε στην υγεία και τις κοινωνικές επιπτώσεις. Κλείνοντας την Ημερίδα, διοργανώθηκε και συντονίστηκε Στρογγυλή Τράπεζα από την Καθηγήτρια κ. Π. Νικολοπούλου - Σταμάτη, στην οποία συμμετείχαν η Βουλευτής κ. Χαρά Καφαντάρη, ο Πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, και η Επιστημονική Γραμματέας της ΕΜΕΚΑ, Αρχιτέκτονας κ. Θεοδώρα Αντωνακάκη. Στη Στρογγυλή Τράπεζα αυτή παρουσιάστηκε μια Σφαιρική Οπτική των Κοινωνικών Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής με Προβολές στο Μέλλον. Σχόλια παρατέθηκαν από τον Δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved