Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Ανακοινώσεις
Συνέδρια - Ημερίδες \ 29 Νοεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου 2010

Φεστιβάλ "ΓεωΣυναντήσεις"

Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Conferences Sans Frontieres (France), το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Caid, το Ελληνογαλλικό Λύκειο Eugene Delacroix και οι Εκδόσεις Πατάκη, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Έτους Βιοποικιλότητας, διοργάνωσαν μία εξαιρετικά σημαντική "Συνάντηση με τη Γη", προάγοντας την επιστήμη μέσα από μια Ελληνογαλλική συνεργασία.

Το "Φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις" υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Επιτροπής UNESCO, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2010, εστίασε στις σχέσεις του Ανθρώπου και του Πλανήτη μας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες: διαλέξεις καταξιωμένων επιστημόνων, ένα "εφήμερο κήπο", με θησαυρούς της Ελληνικής βιοποικιλότητας, συναντήσεις με ερευνητές και συγγραφείς, προβολές ταινιών, παιδικά βιωματικά εργαστήρια, μια έκθεση φωτογραφίας του Gilles Mermet με τίτλο "Το μεγαλείο της Φύσης. Φυτά και Έντομα".

Η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Jacques-Yves Cousteau.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις έλαβαν χώρα από τις 29 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου 2010 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία και το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκη.

Τις εκδηλώσεις των Γεωσυναντήσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές εκατοντάδες μαθητών αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών.

Φωτογραφία από την έναρξη της εκδήλωσης από αριστερά ο πρόεδρος του Μ.Κ.Ι. Ακαδημαϊκός κ. Χ. Ζερεφός, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud και ο κεντρικός ομιλητής Καθηγητής της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales κ. Maurice Gedelier.

Φωτογραφία από τον υπαίθριο κήπο στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου διακρίνεται ο κ. Pierre-Yves Cousteau.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved