Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Ανακοινώσεις
Συνέδρια - Ημερίδες \ 2-3 Ιουνίου 2009

 

Διεθνές Συνέδριο "Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές"

Το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος υποστήριξε το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 2 και 3 Ιουνίου του 2009 με θέμα ''Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές''. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια , κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του Προέδρου της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, η οποία τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης 2007 και Γενικού Διευθυντή του ''The energy and Resources Institute'' [TERI] Δρ Rajendra Pachauri και σε συνεργασία με το World Sustainable Development Forum.

Στο συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO κ. Koichiro Matsuura, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Γιώργος Παπανδρέου,η Υπουργός Εξωτερικών κα. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θπησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και άλλοι επίσημοι.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν Νομπελίστες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, πολιτικοί, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου συνοψίστηκαν στην "Δήλωση των Αθηνών".

Στην φωτογραφία ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Μ.Κ.Ι. Ακαδημαϊκός κ. Χρ. Ζερεφός, ο Dr. Rajendra Pachauri και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved