Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2012 \ Διεθνής "Ημέρα της Μαγείας των Φυτών"

 

Διεθνής "Ημέρα της Μαγείας των Φυτών"

Το ΜΚΙ στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς "Ημέρας της Μαγείας των Φυτών" ανέλαβε και υλοποίησε στο ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών) την κατασκευή ενός προτύπου Μεσογειακού Βοτανικού κήπου ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 200 είδη φυτών της Μεσογειακής χλωρίδας, καθώς και ενός μικρού Λαχανόκηπου τον οποίο φύτεψαν τα ίδια τα παιδιά. Σκοπός του ΜΚΙ ήταν να βοηθήσει τα παιδιά του ΚΕΑΤ να γνωρίσουν μέσω της αφής και της όσφρησης τα φυτά της πατρίδας μας και να δοθεί η ευκαιρία στους δασκάλους τους να διδάξουν την αξία του κάθε φυτού.

Για το σκοπό αυτό στις 18 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε μια μικρή γιορτή στο ΚΕΑΤ από τα παιδιά και τους δασκάλους του. Στη γιορτή μίλησαν στα παιδιά ο Πρόεδρος του ΜΚΙ κ. Χ. Ζερεφός, ο καθηγητής του Γεωπονικού Παν/μίου κ. Γ. Σκαράκης , ο Διευθυντής του ΚΕΑΤ κ. Φ. Κατσούλης και η Διοικητής κα Βίνα Τσιλιμιγκάκη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Διεθνή "Ημέρα της Μαγείας των Φυτών" στην ιστοσελίδα : http://www.plantday12.eu/.

Από δεξιά προς τα αριστερά ο σύμβουλος του ΜΚΙ κ. Β. Τριτάκης, ο Γενικός Γραμματεύς κ. Χ. Ρεπαπής, ο κ. Β. Ζαμπούνης, ο πρόεδρος του ΜΚΙ κ. Χ. Ζερεφός, ο ιδιοκτήτης των φυτωρίων κ. Θ. Αντεμισάρης, η Διοικήτρια του ΚΕΑΤ κ. Π. Τσιλιμιγκάκη, η Διευθύντρια του Γυμνασίου, η Διευθύντρια του ΜΚΙ κα Ε. Ξηροτύρη και ο Διευθυντής του Δημοτικού του ΚΕΑΤ κ. Φ. Κατσούλης.

Τα πρώτα φρούτα που φύτεψαν τα παιδιά του ΚΕΑΤ.

Γενική άποψη του Βοτανικού κήπου.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved