Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2015 \ 6 Ιουνίου 2015

 

Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια

Στις 6 Ιουνίου 2015 το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Μελετών Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) "Περιβάλλον και Υγεία, Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία" συνδιοργάνωσαν δημόσια διαβούλευση για την κλιματική αλλαγή.

Η διαβούλευση με την επωνυμία "Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια" εντάχθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σε παγκόσμιο επίπεδο δημόσιας διαβούλευσης για το περιβάλλον, που οργανώθηκε την ίδια μέρα σε 75 χώρες του κόσμου με τη συμμετοχή 10.000 πολιτών. Η ελληνική διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel, με τη συμμετοχή 122 πολιτών. Κύριος στόχος της παγκόσμιας αυτής προσπάθειας ήταν η ενσωμάτωση των απόψεων της κοινής γνώμης στις δραστηριότητες της 21ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 21), που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης παρουσιάστηκαν στις 24 Ιουνίου 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Jean Loup Kuhn - Delforge και εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Χαράλαμπος Σταματόπουλος μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής. Εισηγητική παρουσίαση έκανε ο Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, Πρόεδρος του ΜΚΙ και συντονιστής της ΕΜΕΚΑ και η κυρία Θεοδώρα Αντωνακάκη από την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία παρουσίασε τις λεπτομέρειες της οργάνωσης της διαβουλεύσεως, ενώ τα αποτελέσματα της διαβούλευσης παρουσίασε η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΚΙ κα Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη.

Άποψη της αιθούσης κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

Από αριστερά το μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Σταματόπουλος, ο Ακαδημαϊκός και Συντονιστής της ΕΜΕΚΑ Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης και η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος του ΜΚΙ κα Πολυξένη Νικολοπούλου-Σταμάτη.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved