Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2013 \ 20 χρόνια λειτουργίας του ΜΚΙ

 

20 χρόνια λειτουργίας του ΜΚΙ

Στις 15 Ιουνίου 2013 το ΜΚΙ γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η επέτειος των 20 χρόνων συν εορτάστηκε μαζί με τα 50 χρόνια της Europa Nostra (μέλος της οποίας είναι το ΜΚΙ).

Η τελετή έλαβε χώρα στους κήπους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επί του Λόφου των Νυμφών του οποίου ο αείμνηστος ιδρυτής του Ιδρύματος Ηλίας Μαριολόπουλος υπήρξε Διευθυντής και Πρόεδρος. Την τελετή χαιρέτησαν εκ μέρους του ΜΚΙ ο Πρόεδρός του καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, εκ μέρους του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο Πρόεδρός του καθηγητής κ. Κανάρης Τσίγκανος και εκ μέρους της Europa Nostra ο Πρόεδρός της Mestro Plácido Domingo και η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου. Η τελετή έκλεισε με το κουαρτέτο Con Grazia σε έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Mozart, Vivaldi, Pachelbel, Piazzolla και Gardel.

Ακολούθησε Δεξίωση και Ξενάγηση στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής και στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ. Στην τελετή παρέστησαν εκλεκτά μέλη της Europa Nostra από όλα τα μέρη της Ευρώπης και πολλοί Έλληνες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρίγκηψ Henrik Laborde de Monpezat , ο κόμης de Kergorlay Denis, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γρίβας , τέως επίτροποι της Ε.Ε., Ευρωβουλευτές, , Βουλευτές, Γ. Γραμματείς, ο Διευθυντής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στην Αθήνα και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την ομιλία του Προέδρου του ΔΣ κ. Χ. Ζερεφού ακαδημαϊκού στον εορτασμό των 20 χρόνων του ΜΚΙ. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται ο Prince Henrik Laborde de Monpezat, η πρέσβης της Δανίας κα Mette Knudsen, η Επίτροπος της ΕΕ κα Ανδρούλλα Βασιλείου, ο Διευθυντής του Γραφείου της ΕΕ κ. Π. Καρβούνης, ο Πρόεδρος του ΕΑΑ κ. Κ. Τσίγκανος, ο εκπρόσωπος της Βασιλικής αυλής της Δανίας, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ι. Γρίβας, η ΓΓ της Europa Nostra Mrs Sneška Quaedvlieg-Mihailović και ο Κόμης de Kergorlay Denis.

Η κα Ανδρούλλα Βασιλείου κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της στην τελετή.

Ο Maestro Plácido Domingo και Πρόεδρος της Europa Nostra κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα 20 χρόνια του ΜΚΙ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Maestro Plácido Domingo.

Τα μέλη του ΔΣ του ΜΚΙ στην τελετή των 20 χρόνων. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται ο κ. και η κα Γ. Μαριολοπούλου Ταμίας του Ιδρύματος, ο ΓΓ του ΜΚ καθηγητής κ. Χ. Ρεπαπής και ο Αντιπρόεδρος καθηγητής κ. Θ. Καναγκίνης. Στη δεύτερη σειρά τα μέλη του ΔΣ κ και κα Β. Τριτάκη, ο καθηγητής και η κα Δ. Ασημακοπούλου, ο καθηγητής και η κα Α. Καραμάνου. Στην Τρίτη σειρά ο κ. και η κα Ν. Χριστοπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ καθηγητής κ. Χ. Ζερεφός προσφέρει στον Maestro Plácido Domingo το Πανόραμα των Αθηνών ως αναμνηστικό δώρο για την τελετή των 20 χρόνων του ΜΚΙ.

Πανοραμική άποψη από την τελετή.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved