Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2016 \ 13 Ιουλίου 2016

 

Ημερίδα με θέμα "Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό"

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου ημερίδα με θέμα "Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό".

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και ο Δήμος Τήνου. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του ΜΚΙ Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός ενώ συντονίστρια ήταν η Γραμματεύς του ΔΣ του Ιδρύματος κυρία Πολυξένη Νικολοπούλου - Σταμάτη, Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές ιχνηλάτησαν τη συναρπαστική διαδρομή της οικογένειας και παρουσίασαν τις κυριότερες πτυχές της μεγάλης προσφοράς της οικογένειας Καναγκίνη. Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι: Αλέκος Φλωράκης Διδάκτωρ Εθνολόγος-Λαογράφος, Κώστας Δανούσης Συγγραφέας - Ερευνητής, Δρ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος Ιστορικός Συγγραφέας, Ανδρέας Καραμάνος Ομότιμος Καθηγητής πρ. Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΜΚΙ και Γεώργιος Στουρνάρας Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας που προσέφερε το ΜΚΙ.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved