Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2014 \ 17 Φεβρουαρίου 2014

 

Παρουσίαση της βιογραφίας με τίτλο "Πέτρος Καναγκίνης. Η συμβολή του στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος της υπαίθρου στο Μεσοπόλεμο"

Στις 17 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της βιογραφίας με τίτλο "Πέτρος Καναγκίνης. Η συμβολή του στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος της υπαίθρου στο Μεσοπόλεμο" την οποία συνέγραψε ο Ιστορικός Δημήτριος Γ. Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος του Κέντρου Τεκμηρίωσης της Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην παρουσίαση ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του ΜΚΙ καθηγητής Χ. Ζερεφός, Ακαδημαϊκός, το μέλος του ΔΣ Ανδρέας Καραμάνος, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γραμματεύς του ΜΚΙ Επ. Καθηγητής κ. Χ. Ρεπαπής και ο κ. Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος Ιστορικός, Επ. Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Αναστάσης Βιστωνίτης, ποιητής, δοκιμιογράφος και δημοσιογράφος.

Από αριστερά ο ιστορικός επικ. Καθηγητής κ. Δ. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΜΚΙ καθ. κ. Χ. Ζερεφός, ο δημοσιογράφος συντονιστής κ. Α. Βιστωνίτης, το μέλος του ΔΣ καθ. κ. Α. Καραμάνος και ο Γραμματεύς του ΜΚΙ επικ. Καθ. κ. Χ. Ρεπαπής οι οποίοι παρουσίασαν το βιβλίο.

Πανοραμική άποψη του αίθριου του Μουσείου Μπενάκη. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται από αριστερά ο καθ. Δ. Ασημακόπουλος και η σύζυγός του, ο Ακαδημαϊκός κ. Ε. Μουτσόπουλος και η σύζυγός του, ο Γ. Καναγκίνης, ο αντιπρόεδρος του ΜΚΙ κ. Κ. Λιάτσος, ο αντιπρόεδρος της ING κ. Ν. Κουντούρης, ο τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γ. Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής κ. Θ. Παναγόπουλος.

Στιγμιότυπο από το κοκτέιλ που ακολούθησε μετά την παρουσίαση του βιβλίου.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved