Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2012 \ Έκθεση "Ο Πλανήτης αλλάζει"

 

Έκθεση "Ο Πλανήτης αλλάζει. Κλιματική αλλαγή και ένα νέο ενεργειακό μέλλον."

Η Έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 6 Ιουνίου 2012 θα φιλοξενηθεί στο Gretaquarium του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στο Ηράκλειο Κρήτης έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

Η Έκθεση είναι δημιουργία του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης και εξηγεί τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την κλιματική αλλαγή με τρόπο κατανοητό για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Διαδραστικοί σταθμοί σε όλη την έκθεση παρακινούν τους επισκέπτες να πειραματιστούν με έννοιες και αρχές όπως για παράδειγμα, πώς ο Ήλιος θερμαίνει άνισα τη Γη και πώς επιδρά η ύπαρξη νερού ή πάγου στην ανακλαστική ικανότητα των πόλων της γης.

Ο Πρόεδρος του ΜΚΙ, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός ήταν ο κύριος ομιλητής στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης. Η Έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, καθηγητή κ. Γ. Τσάλτα.

Από την ομιλία του Προέδρου του ΜΚΙ στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Ο Πρόεδρος του ΜΚΙ, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός και ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ καθηγητής κ. Κ. Συνολάκης στην είσοδο της έκθεσης.

Χαιρετισμός του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Τσάλτα. Από αριστερά ο πρώην πρύτανης του Παν/μίου Κρήτης κ. Γραμματικάκης, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ καθηγητής κ. Κ. Συνολάκης, ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ καθηγητής κ. Γ. Τσάλτας, ο Πρόεδρος του ΜΚΙ καθηγητής κ. Χ. Ζερεφός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved