Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 1998 - 1999

 

1998 - 1999

  • Το Ίδρυμα, σε συνεργασία με το Βαλκανικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (ΒΕRDI) και τη Βαλκανική Ένωση Φυσικών προκήρυξε τη Βαλκανιάδα Περιβάλλοντος. Τα βραβεία δόθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού σε μαθητές από τη Ρουμανία, τη FYROM, την Τουρκία και την Ελλάδα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1998.

Καθηγητές του ΑΠΘ μετά του Γενικού Γραμματέως του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, καθηγητή κ. G.O.P. Obasi και μαθητών.

  • Η τελετή απονομής του βραβείου "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award", το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1998.

Το βραβείο (το αναμνηστικό μετάλλιο και 2.000 US $) απενεμήθη από το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), καθηγητή G.O.P. Obasi στη μελέτη :

  • "Correlations between tropopause height and total ozone: Implications for long-term changes" των Steinbrecht, W., H. Claude and U. Kohler του Meteorological Observatory Hohenpeisenberg, Γερμανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του WMO G.O.P. Obasi επιδίδων το βραβείο "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award"

Εύφημος μνεία δόθηκε στις μελέτες :

  • "Lyapunov vectors and error growth patterns in a T21L3 quasigeostrophic model" των Vannitsem, St. και C. Nicolis του Institut Royal Meteoroloque de Belgique.

  • "The effects of cloud processes on the tropospheric photochemistry: An improvement of the Eurad model with a coupled gaseous and aqueous chemical mechanism" των Liu X., G. Mauersberger και D. Moller του Πανεπιστημίου Brandenburg Technical University, Γερμανία.

  • Το Ίδρυμα συνχρηματοδότησε τις εργασίες και την τελετή των 70 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο καθηγητής Μαριολόπουλος ήταν ένας από τους πρώτους καθηγητές του.

  • Το Ίδρυμα συνχρηματοδότησε το Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών (EU Advanced Study Course) με τίτλο "Interactions between Chemical compounds, the ozone Layer and UV-B fluxes (ICLU)" της 12ης Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική τον Οκτώβριο 1998.

  • To Ίδρυμα συμμετείχε στη συνχρηματοδότηση του Ερευνητικού Προγράμματος "Photochemical Activity and solar Ultraviolet Radiation modulation factors (PAUR II)". Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τη 12η Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Το Ίδρυμα συνχρηματοδότησε το Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Advanced Study Institute) με τίτλο "Chemistry and Radiation Changes in the Ozone Layer" που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων τον Μάιο 1999.

Καθηγητές και φοιτητές του Ινστιτούτου Προχωρημένων Σπουδών του ΝΑΤΟ

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved