Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 1996 - 1997

 

1996 - 1997

  • Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύσεως σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του βραβευθέντος με βραβείο Nobel καθηγητή κ. P.J. Crutzen το Μάιο 1996, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος τίμησε το νομπελίστα με το Χρυσούν Αριστείον του Ιδρύματος.

  • To Ίδρυμα συμμετείχε στη συγχρηματοδότηση του Ερευνητικού Προγράμματος "Photochemical Activity and solar Ultraviolet Radiation (PAUR)". Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τη 12η Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • To Ίδρυμα συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών "Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα", τον Αύγουστο 1997.

  • Το Ίδρυμα συμμετείχε στο Συνέδριο της UNESCO που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο 1997. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Ίδρυμα, από κοινού με το Βαλκανικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (ΒΕRDI), απένειμε το Χρυσούν Αριστείον του Ιδρύματος στο Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) των Ηνωμένων Εθνών καθηγητή G.O.P. Obasi.

  • Το Ίδρυμα συνχρηματοδότησε τη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το διάστημα 10-13 Δεκεμβρίου 1997.

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved