Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2017

 

2017

  • Το 23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων έλαβε χώρα στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Το EAERE 2017 συνδιοργανώθηκε από το ICRE 8 (Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης - "Αθηνά" και το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Περισσότερα.

  • Στις 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών (ESSC) συνδιοργάνωσε με το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος το 53ο συνέδριο με θέματα που αφορούν στις επιστήμες της Γης, την Αστρονομία, τη Βασική Φυσική, το ηλιακό μας σύστημα και την εξερεύνησή του καθώς και τις επιστήμες της ζωής. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 40 επιστημονικές ανακοινώσεις από επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.

    Αναμνηστική φωτογραφία από το 53ο Συνέδριο της Επιτροπής Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών στην Ακαδημία Αθηνών.

  • Εκδόθηκε από το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Κέντρον Ερεύνης της Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών η μονογραφία του τέως Υπουργού Περιβάλλοντος Ηλία Ευθυμιόπουλου "Το Δίλημμα της Πεταλούδας". Ο συγγραφέας περιγράφει και συγκρίνει τα προβλήματα του περιβάλλοντος στον πλανήτη από το παρελθόν μέχρι την ανθρωπόκαινο περίοδο. Εξώφυλλο.

  • Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος συνέβαλε στην έκδοση των Πρακτικών των Συνεδρίων με θέμα: "Το Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους. Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως" και "Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού". Η έκδοση από τον οίκο Παπαζήση έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με το συντονισμό και την επιμέλεια της καθηγήτριας Γ. Ξανθάκη -Καραμάνου. Εξώφυλλο.

  • Στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στα νέα γραφεία του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κκ. Χ. Ζερεφός Πρόεδρος του ΔΣ του ΜΚΙ, Κ. Λιάτσος Αντιπρόεδρος, Π. Νικολοπούλου – Σταμάτη Γραμματεύς του ΔΣ του ΜΚΙ, Γ. Μαριολόπουλος Ταμίας και τα μέλη του ΔΣ κκ Χ. Ρεπαπής, Δ. Ασημακόπουλος, Α. Καραμάνος, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης η Διευθύντρια του ΜΚΙ κ. Ε. Ξηροτύρη, η υπεύθυνη της Γραμματείας κ. Α. Αντωνίου και οι σύζυγοι των μελών κυρίες Κ. Ασημακοπούλου, Γ. Καραμάνου και Λ. Τριτάκη.

    Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του ΜΚΙ κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved