Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2013

 

2013

 • Την 1η Δεκεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος του ΜΚΙ Χ. Ζερεφός και τα μέλη του ΔΣ Κ. Λιάτσος και Α. Καραμάνος παρευρέθησαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι στα ογδοηκοστά γενέθλια του Μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος από το 1997 Paul Crutzen (βραβείο Nobel Χημείας 1995) που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Max Planck στο Mainz της Γερμανίας. Περισσότερα.

 • Περατώθηκε και εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Εστία η βιογραφία του γεωπόνου Πέτρου Καναγκίνη, πατέρα της Αικατερίνης-Νίνας Μαριολοπούλου ιδρύτριας του ΜΚΙ. Περισσότερα.

 • Στις 23 Οκτωβρίου 2013 το μέλος του Ιδρύματος κ. Β. Τριτάκης παρέστη, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο κ. Χ. Ζερεφό, στη συνεδρίαση του High Level Working Group (HLWG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το GEO, στις Βρυξέλλες. Περισσότερα.

 • Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 έγινε η απονομή του προκηρυχθέντος Βραβείου εις μνήμην του ακαδημαϊκού Ηλία Γ. Μαριολόπουλου. Περισσότερα.

 • Στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2013 στα πλαίσια του προγράμματος "Μελέτη Τρωτότητος των Ακτών της Ανατολικής Μεσογείου σε επιπτώσεις Συμβάντων Tsunami" πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ημερίδα με θέμα : "Earthquakes, tsunamis and sea level change over the long term. Comparative data from Alexandria, Cyprus and Crete". Περισσότερα.

 • Με στόχο την αξιοποίηση της έρευνας και του επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης προτάσεων επί των πολιτικών προσαρμογής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του τουρισμού, συνδιοργανώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών επιστημονική ημερίδα με θέμα "Ελληνικός Τουρισμός και Κλιματική Αλλαγή: Πολιτικές Προσαρμογής και Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης". Περισσότερα.

 • Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος στα πλαίσια του προγράμματος που αφορά στη "Διάχυση των Προβλημάτων του Περιβάλλοντος σε Σπουδαστές και Πολίτες" και η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συνεργάστηκαν στη διοργάνωση θερινού workshop (μέσω του προγράμματος Erasmus της Ε.Ε.). Περισσότερα.

 • Στα τέλη Ιουνίου 2013 έγινε στο Παρίσι η δεύτερη ετήσια σύσκεψη των εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CIRCLE2, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η επιλογή των προγραμμάτων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα MED 2. Περισσότερα.

 • Στις 15 Ιουνίου 2013 το ΜΚΙ γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η επέτειος των 20 χρόνων συν εορτάστηκε μαζί με τα 50 χρόνια της Europa Nostra (μέλος της οποίας είναι το ΜΚΙ). Περισσότερα.

 • Στα πλαίσια συνεργασίας του ΜΚΙ με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πρόγραμμα "Mελέτη Tρωτότητος των Ακτών της Ανατολικής Μεσογείου σε Επιπτώσεις Συμβάντων Tsunami" διενεργήθηκε αποστολή στην Αλεξάνδρεια την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2013 στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ιδρύματος κκ Χ. Ζερεφός και Χ. Ρεπαπής. Ήταν κυρίως μια διερευνητική αποστολή και τέθηκαν τα θεμέλια για την έρευνα αυτή.

 • Στις 12 Ιανουαρίου στα γραφεία του Ιδρύματος έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κ.κ. Χ. Ζερεφός Πρόεδρος, Χ. Ρεπαπής Γραμματεύς, Γ. Μαριολόπουλος Ταμίας και τα μέλη του Δ.Σ. κκ Κ. Λιάτσος, Δ. Ασημακόπουλος, Αν. Καραμάνος, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή παρευρέθησαν η Διευθύντρια του ιδρύματος κ. Ε. Ξηροτύρη, οι σύζυγοι των μελών κ. Κ. Ασημακοπούλου, Λ. Τριτάκη, η κ. Ειρήνη Καβαζαράκη τ. Διευθύντρια Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και η κ. Α. Αντωνίου.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved