Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2011

 

2011

 • Μετά την λήξη της όγδοης ετήσιας συνόδου των κρατών - μελών του GEO, ακολούθησε διήμερο Post-GEO meeting το οποίο είχε σχέση με το FP7 πρόγραμμα OBSERVE. Περισσότερα.

 • Η όγδοη ετήσια σύνοδος των κρατών - μελών του GEO (Group on Earth Observations) έγινε στις 16-17 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη. Περισσότερα.

 • Στις 5-8 Οκτωβρίου 2011 στα Καλάβρυτα το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος συνδιοργάνωσε το 9ο Διεθνές Υδρολογικό Συνέδριο. Περισσότερα.

 • Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επί του Λόφου των Νυμφών, σε κοινή εκδήλωση με την απονομή των βραβείων "Europa Nostra" 2010/2011, πραγματοποιήθηκε η απονομή του διεθνούς βραβείου "2010 WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award". Περισσότερα.

 • Στις 19-20 Μαΐου του 2011 το ΜΚΙ συνδιοργάνωσε με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) και τον οργανισμό EUROSOLAR, Διεθνές συνέδριο με τη "Union Internatiouale des Architectes" στα πλαίσια του Προγράμματος ARES (Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Περισσότερα.

 • Στις 8 Απριλίου του 2011 ο Πρόεδρος, ο Γραμματεύς και η Διευθύντρια του Ιδρύματος είχαν τη χαρά να παραστούν στη γιορτή που έγινε για την εγκατάσταση ενός "κήπου αισθήσεων" στο ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, Καλλιθέα). Περισσότερα.

 • Στις 24 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του EBM (Executive Board Meeting) όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του CIRCLE 2. Στη συνάντηση αυτή το Ίδρυμα εκπροσωπήθηκε από τον Δρ Β. Τριτάκη και παρουσιάστηκαν από τους συντονιστές (Πορτογαλία) οι δραστηριότητες και η πρόοδος που έγινε κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του CIRCLE 2. Περισσότερα.

 • Εγκατάσταση αυτοματοποιημένου Μετεωρολογικού Σταθμού στο 2ο Λύκειο Ναυπάκτου και εκδήλωση του Ιδρύματος στην Ναύπακτο στις 13 Μαρτίου 2011. Περισσότερα.

 • Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2011 έληξε το διετές πρόγραμμα CIRCLE-MED στο οποίο συμμετείχαν οκτώ Μεσογειακές χώρες με έξι πολυεθνικά προγράμματα. Η λήξη του προγράμματος έγινε με πανηγυρικό τρόπο στο συνεδριακό κέντρο της Aix-en-Provence στη Νότια Γαλλία παρουσία όλων των μελών του ERA-Net CIRCLE. Το Ίδρυμα εκπροσωπήθηκε από τον σύμβουλο του ΔΣ Δρ. Β. Τριτάκη. Περισσότερα.

 • Ο σύμβουλος του ΔΣ του ΜΚΙ Δρ Β. Τριτάκης εκπροσώπησε το Ίδρυμα στις 20-21 Φεβρουαρίου του 2011 στο Πανεπιστήμιο της Σαβοΐας στο Chambery της Νότιας Γαλλίας. Στη συνάντηση αυτή έγινε η έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος ερευνητικής συνεργασίας των μελών του CIRCLE (Climate Impact Research Coordination for a Larger Europe) με αντικείμενο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ορεινή ζώνη (MOUNTAIN). Περισσότερα.

 • Στις 5 Φεβρουαρίου 2011 στα γραφεία του Ιδρύματος έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κ.κ. Χ. Ζερεφός Πρόεδρος, Θ. Καναγκίνης Αντιπρόεδρος, Χ. Ρεπαπής Γραμματεύς, Γ. Μαριολόπουλος Ταμίας και τα μέλη κ.κ. Κ. Λιάτσος, Δ. Ασημακόπουλος, Στ. Κριμιζής, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι σύζυγοι των μελών του Δ.Σ., η διευθύντρια του Ιδρύματος κα Ε. Ζερεφού και η κυρία Ειρήνη Καβαζαράκη τ. Διευθύντρια Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

 • Στα πλαίσια του προγράμματος "SPARC/IOC/WMO-IGACO workshop on Past Changes in the Vertical Distribution of Ozone" (στο οποίο συμμετέχει το ΜΚΙ με αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα), το Ίδρυμα εκπροσωπήθηκε από την επίκουρο καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Κ. Τουρπάλη και η συνάντηση έλαβε χώρα στη Γενεύη (Ελβετία) στις 25-27 Ιανουαρίου 2011.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved