Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2010

 

2010

  • Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ ΓεωΣυναντήσεις το οποίο ήταν αφιερωμένο στο Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 29/11-8/12/2010. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το σύλογο Conference sans Frontieres, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τις Εκδόσεις Πατάκη και το CAID. Οι φετινές δραστηριότητες έλαβαν χώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη. Λεπτομέριες.

  • Το Ίδρυμα παρέδωσε στην Κοινότητα του Σουλίου τις αρχιτεκτονικές "Μελέτες ανάπλασης πολιτισμικής κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Σουλίου Θεσπρωτίας". Τις ανωτέρω μελέτες το Ίδρυμα είχε αναλάβει κατόπιν αιτήματος της ιστορικής κοινότητας του Σουλίου. Οι μελέτες εμπίπτουν στα πλαίσια των σκοπών του Ιδρύματος και ειδικότερα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε σχέση με το Περιβάλλον. Το Ίδρυμα ανέθεσε τις μελέτες στο Αρχιτεκτονικό Γραφείο ΖΕΡΕΦΟΣ-ΤΕΣΣΑΣ.

  • Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου 2010 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς 138, επιστημονική ημερίδα με θέμα "Design, Architecture & Sustainability". Στην ημερίδα η οποία είχε μεγάλη επιτυχία ομίλησαν καθηγητές και επιστήμονες από το χώρο της αρχιτεκτονικής και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Περισσότερα.

  • Το ΜΚΙ σε συνεργασία με το Workshop Dionisis Sotovikis και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργάνωσε την Έκθεση "greek green greet by droog" η οποία εγκαινιάσθηκε στις 4 Ιουνίου 2010 στο Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο Πειραιώς 138 και διήρκησε έως τις 25 Ιουλίου 2010. Περισσότερα.

  • H Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Γραφείο GEO και την υποστήριξη του ΜΚΙ διοργάνωσαν το "4th GEO European Projects Workshop" το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Απριλίου 2010 στην Αθήνα. Περισσότερα.

  • Στις 13 Φεβρουαρίου 2010 στα γραφεία του Ιδρύματος έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κ.κ. Χ. Ζερεφός Πρόεδρος, Θ. Καναγκίνης Αντιπρόεδρος, Χ. Ρεπαπής Γραμματεύς, Γ. Μαριολόπουλος Ταμίας, και τα μέλη κ.κ. Κ. Λιάτσος, Δ. Ασημακόπουλος. Στ. Κριμιζής, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι σύζυγοι των μελών του ΔΣ, η διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ε. Ζερεφού, ο πολιτικός μηχανικός κ. Κ. Ρεπαπής με τη σύζυγό του Σίσσυ και οι αρχιτέκτονες Στ. Ζερεφός και η σύζυγός του Ντόρα Αντωνακάκη.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved