Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2009

 

2009

  • Πραγματοποιήθηκε στις 12 με 15 Οκτωβρίου 2009 στην Αθήνα το Φεστιβάλ "ΓΕΩσυναντήσεις" στα πλαίσια του εορτασμού του Πλανήτη Γη της UNESCO. Το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος στα πλαίσια των σκοπών του συνδιοργάνωσε το φεστιβάλ μαζί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ελληνογαλλικό Λύκειο Αγ. Παρασκευής και CAID Center. Περισσότερα.

  • Ο κ. Βασίλειος Τριτάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος εκπροσώπησε το Ίδρυμα στις συναντήσεις του ομίλου ERA-Net CIRCLE (Climate Impact Research Coordination for a Larger Europe) στον οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα (το μόνο από Ελλάδα), στη Bologne, 24-28 Φεβρουαρίου 2009 και στη Wienn, 4-8 Μαΐου και 9-11 Σεπτεμβρίου 2009. Το δελτίο τύπου του τελικού συνεδρίου του CIRCLE project είναι διαθέσιμο εδώ.

  • Το ΜΚΙ προκήρυξε διαγωνισμό για τη βράβευση 3 εργασιών στα Λύκεια της Επαρχίας Ναυπάκτου στη μνήμη του εκλιπόντος μέλους του ΔΣ του ΜΚΙ αειμνήστου Πρέσβη επί τιμή Νότη Μπότσαρη με θέμα "Περιβαλλοντικά Προβλήματα της Επαρχίας Ναυπάκτου". Τα βραβεία απονεμήθησαν στις 20 Ιουνίου 2009 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Κωστής Παλαμάς". Περισσότερα.

  • Συμπόσιο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου με αντικείμενο την Χρήση των Γήινων Παρατηρήσεων στην προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία του πληθυσμού, Αθήνα, 8-10 Ιουνίου 2009. Περισσότερα.

  • Το ΜΚΙ υποστήριξε το Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 2 και 3 Ιουνίου υπό την αιγίδα της UNESCO με θέμα: "Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γεννιές". Περισσότερα.

  • Τυπώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Springer (2009) τα πρακτικά του Συμποσίου που έγινε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2007 με θέμα "Η Αραίωση του προστατευτικού Στρώματος του Όζοντος". Το Συμπόσιο αυτό συνδιοργάνωσαν το ΜΚΙ, η Ακαδημία Αθηνών, το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, η Διεθνής Επιτροπή Όζοντος και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Περισσότερα.

  • Τακτική σύνοδος της ομάδος των διευθυντών του ERA-Net CIRCLE, Αθήνα, 19-20 Ιανουαρίου 2009. Περισσότερα.

  • Στις 7 Φεβρουαρίου 2009 στα γραφεία του Ιδρύματος έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κ.κ. Χ. Ζερεφός, Πρόεδρος, Θ. Καναγκίνης, Αντιπρόεδρος, Χ. Ρεπαπής, Γραμματεύς, Γ. Μαριολόπουλος, Ταμίας και τα μέλη οι κ.κ. Κ. Λιάτσος, Δ. Ασημακόπουλος, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή προσκλήθησαν, ο καθηγητής, ακαδημαϊκός , κ. Στ. Κριμιζής, υποψήφιο μέλος του ΔΣ με τη σύζυγό του Μαρία, η διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ε. Ζερεφού, η σύμβουλος αρχιτέκτων κ. Μ. Μαριολοπούλου, οι κυρίες Α. Ασημακοπούλου, Α. Λιάτσου, Μ. Χριστοπούλου, Λ. Τριτάκη, Δ. Αντωνίου, ο πολιτικός μηχανικός Κ. Ρεπαπής καθώς και οι αρχιτέκτονες Λ. Καναγκίνη, Στ. Ζερεφός, Κ. Μαριολοπούλου και Χ. Τέσσας.

  • Το Δ.Σ. του Ιδρύματος ενέκρινε τη χρηματοδότηση, συμμετοχή ή/και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ερευνητικών Προγραμμάτων και Μελετών. Περισσότερα.

  • Το ΜΚΙ συνεργάστηκε με την Ακαδημία Αθηνών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη διοργάνωση των ομιλιών του Προέδρου του Ιδρύματος. Περισσότερα.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved