Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2008

 

2008

  • Το ίδρυμα συνδιοργάνωσε με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο "Climate Extremes During Recent Millenia and their Impact on Mediterranean Societies". Περισσότερα.

  • Προκηρύχθηκε το Βραβείο του Διεθνές Μετεωρολογικού Οργανισμού WMO "Professor Mariolopoulos Trust Fund Award 2008" για τις καλύτερες διεθνώς μελέτες της περασμένης διετίας νέων επιστημόνων σε θέματα που αφορούν την ατμόσφαιρα. Τα βραβεία επεδώθησαν από τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του WMO Δρ. Elena Manaekova. Περισσότερα.

  • Το Μαριολοπούλειο Καναγκίνειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προκήρυξε Διαγωνισμό για τα Λύκεια των πυροπλήκτων περιοχών του Θέρους 2007με θέμα "Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η αποκατάσταση και η προστασία του δάσους αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο". Τα βραβεία απέδωσε ο Υπουργός των Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Περισσότερα.

  • Το Ιδρυμα Συνδιοργάνωσε με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Επιστημονική Συνάντηση στα πλαίσια του διεθνούς Γραφείου Group on Earth Observations (GEO) με τίτλο "Observing System Requirements for Managing and Mitigating the Impacts of Human Activities and Coastal Inudation in the Mediterranean Region". Περισσότερα.

  • Το ίδρυμα συμμετέχει στην Ευρωπαική Ομάδα "Climate Impact Research Coordination for a Larger Europe (CIRCLE) European Research Area - NET".

  • Το Δ.Σ. του Ιδρύματος ενέκρινε τη χρηματοδότηση, συμμετοχή ή/και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ερευνητικών Προγραμμάτων και Μελετών. Περισσότερα.

  • O Πρόεδρος του Ιδρύματος στα πλαίσια των επιστημονικών δραστηριοτήτων του και της διάχυσης της γνώσης και προβολής στην κοινωνία των προβλημάτων του περιβάλλοντος έδωσε σειρά διαλέξεων και ομιλιών. Περισσότερα.

 

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved