Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2006 - 2007

 

2006 - 2007

  • Το βραβείο "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award" για το 2006 απενεμήθη στους κάτωθι δύο επιστήμονες :

  • Dr. Jeffrey Robert Knight για την εργασία του με τίτλο : "A signature of Persistent Natural Thermohaline Circulation Cycles in Observed Climate" Hadley Centre, UK.

  • Νικόλαο Χρηστίδη για την εργασία του με τίτλο : "Detection of Changes in Temperature Extremes During the Second Half of the 20th Century" Met Office, UK.

Η Τελετή έλαβε χώρα στις 17 Μαΐου 2006 στην Ανάβυσσο και παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, εκπρόσωποι της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Παιδείας.

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε μαζί με την Επιτροπή Μελέτης της Παγκόσμιας Μεταβολής (IGBP – Global Change) της Ακαδημίας Αθηνών Ημερίδα με θέμα "Κλιματική Αλλαγή". Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2006 στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

  • Το Ίδρυμα, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, τη Διεθνή Επιτροπή Όζοντος και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργάνωσαν επιστημονικό Συμπόσιο από τις 23-26 Σεπτεμβρίου 2007 στην Αθήνα. Το Συμπόσιο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 Ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και οι τρεις επιστήμονες που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Nobel, Καθηγητές S. Rowland, M. Molina, και P. Crutzen.

Ο καθηγητής κ. Χ. Ζερεφός, οι βραβευθέντες με Nobel καθηγητές S. Rowland, M. Molina, και P. Crutzen, ο Διευθυντής του NCAR καθηγητής κ. G. Brasseur η Δρ. S. Solomon μεταξύ διακεκριμένων επιστημόνων και αξιωματούχων από NASA, NOA κ.α. στην πρώτη σειρά.

Διακήρυξη των Αθηνών

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved