Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2004 - 2005

 

2004 - 2005

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε μαζί με την Επιτροπή Μελέτης της Παγκόσμιας Μεταβολής (IGBP-Global Change) της Ακαδημίας Αθηνών Ημερίδα με θέμα "Παρακολούθηση των πλανητικών αλλαγών στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη". Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2004 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε μαζί με τη Διεθνή Επιτροπή Όζοντος το Διεθνές Συμπόσιο Όζοντος στην Κω, στις 1-8 Ιουνίου 2004. Το Συμπόσιο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, τη NASA, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και άλλους διεθνείς Οργανισμούς και ετέθη υπό την αιγίδα του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη.

Στιγμιότυπο από την Τελετή Ενάρξεως στο Ασκληπιείο της Κω.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου το Ίδρυμα απένειμε το βραβείο "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award" στις μελέτες :

  • "The dynamically-driven long-term trend in stratospheric ozone over northern middle latitudes" της Δρος Amna Jrrar του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ο καθηγητής Χ. Ζερεφός απονέμει το βραβείο «WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award» στην Δρα Amna Jrrar, Πανεπιστήμιο Cambridge.

  • "Remote sensing detection of atmospheric pollutants by differential absorption LIDAR 510M/SODAR PA2 mobile system" του Δρος Michal Strizik του Czech Hydrometeorological Institute.

Η Έπαρχος Κω, κα Μ. Κυπραίου ο εκπρόσωπος του WMO, καθηγητής κ. Len Barrie και ο βραβευόμενος επιστήμων.

Στις εργασίες του Συμποσίου συμμετείχαν δύο βραβευθέντες με βραβεία Nobel, Διευθυντές της NASA, του Ινστιτούτου Max Planck και άλλων κορυφαίων επιστημονικών Ιδρυμάτων της γης. Τα συμπεράσματα του Συμποσίου ανακοινώθηκαν σε δύο ογκώδεις τόμους.

  • Η δωρήτρια και Πρόεδρος του Ιδρύματος, Αικαντερίνη-Νίνα Μαριολοπούλου, σύζυγος του αειμνήστου Ηλία Μαριολόπουλου, ακαδημαϊκού, απεβίωσε στις 24 Αυγούστου 2004. Το Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα, παρέστη σύσσωμο στην κηδεία της και κατέθεσε στέφανο στη σωρό της θανούσης.

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved