Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2002 - 2003

 

2002 - 2003

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε με την Επιτροπή Μελέτης της Παγκόσμιας Μεταβολής (IGBP-Global Change) της Ακαδημίας Αθηνών Ημερίδα με θέμα "Πλανητικές Αλλαγές στο Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον". Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2002 στην αίθουσα Προπυλαίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα Πρακτικά της Ημερίδας εξεδόθησαν σε ειδική έκδοση της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος.

  • Στις 30 Μαΐου 2002 πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award" στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βραβείο απενεμήθη στις μελέτες :

  • "Lagrangian description of airflows using Eulerian passive tracers" του Francois Gheusi του Meteo, Γαλλία.

  • "Experimental determination of the multiple-scattering effect on the lidarsignal polarization characteristics during liquid-and solid-phase precipitation" του Boyan Iliev Tatatov του Bulgarian Academy of Sciences.

Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), καθηγητής G.O.P. Obasi.

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τη Δημόσια Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα "Επιπτώσεις των αεροπορικών πτήσεων στο Περιβάλλον" που πραγματοποιήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2003 στα πλαίσια της HELECO 03.

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved