Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Περιεχόμενα Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Το Ίδρυμα
Βραβεία - Τιμητικές Διακρίσεις
Συνέδρια - Ημερίδες
Ερευνητικά Προγράμματα
Δραστηριότητες
Αναλυτικά
Διακήρυξη των Αθηνών (2007)
Δήλωση των Αθηνών (2009)
Δημοσιεύσεις
Διαλέξεις - Ομιλίες
Ανακοινώσεις
Δραστηριότητες \ Αναλυτικά \ 2000 - 2001

 

2000 - 2001

  • Το Ίδρυμα συνχρηματοδότησε τις εργασίες και την τελετή των 20 χρόνων από την ίδρυση του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί συνέχεια του έργου του καθηγητή Μαριολόπουλου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, το Ίδρυμα απένειμε το Χρυσούν Αριστείον στον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Όσλο, Νορβηγία, καθηγητή I.S.A. Isaksen.

  • Στις 2 Νοεμβρίου 2000 πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου "WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award" στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βραβείο επιδόθηκε στις μελέτες :

  • "New estimates of radiative forcing due to well mixed greenhouse gases" του Δρα G. Myhre του Πανεπιστημίου του Όσλο, Νορβηγία.

  • "Study of the structure of the lower troposphere over Athens using a backscattering LIDAR during the MEDCAPHOT-TRACE experiment: Measurements over a suburban area" του Δρα Δ. Μπαλή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εύφημος μνεία απενεμήθη στη μελέτη :

  • "Role of lee waves in the formation of solid polar stratospheric clouds: Case studies from February 1997", του Δρα E.D. Riviere, του CNRS, Γαλλία.

  • Το Ίδρυμα συνδιοργάνωσε με την Επιτροπή Μελέτης της Παγκόσμιας Μεταβολής (IGBP-Global Change) της Ακαδημίας Αθηνών Ημερίδα με θέμα "Η Παγκόσμια Μεταβολή στο Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον και οι επιπτώσεις της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης". Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2001 στο Αμφιθέατρο "Λεων. Ζέρβας" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα. Τα Πρακτικά της Ημερίδας εκδόθηκαν σε ειδική έκδοση της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος.

  • Το Ίδρυμα ανέλαβε τη διεξαγωγή προγράμματος μετρήσεων και συλλογής στοιχείων που αφορούν στις συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων στο Δήμο Χαλκιδέων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Χαλκίδας, τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ) και τη Δημόσια Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Χαλκίδας (ΔΕΠΑΧ).

  • Το Ίδρυμα και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ιεράς Συνόδου οργάνωσαν την "Έκθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Περιβάλλον. Φωτογραφίες" που έλαβε χώρα στη Μονή Πετράκη στις 6 Απριλίου 2001.

Copyright © 2008 Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος All rights reserved