Ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό»

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό».

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και ο Δήμος Τήνου. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του ΜΚΙ Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός ενώ συντονίστρια ήταν η Γραμματεύς του ΔΣ του Ιδρύματος κυρία Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη, Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές ιχνηλάτησαν τη συναρπαστική διαδρομή της οικογένειας και παρουσίασαν τις κυριότερες πτυχές της μεγάλης προσφοράς της οικογένειας Καναγκίνη. Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι: Αλέκος Φλωράκης Διδάκτωρ Εθνολόγος-Λαογράφος, Κώστας Δανούσης Συγγραφέας – Ερευνητής, Δρ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος Ιστορικός Συγγραφέας, Ανδρέας Καραμάνος Ομότιμος Καθηγητής πρ. Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΜΚΙ και Γεώργιος Στουρνάρας Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας που προσέφερε το ΜΚΙ.