Βραβεία μεταξύ των Λυκείων των πυροπλήκτων περιοχών του θέρους 2007

Τον Ιανουάριο 2008 το Ίδρυμα προκήρυξε Βραβεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταξύ των Λυκείων των πυροπλήκτων περιοχών του θέρους 2007 για τις καλύτερες εργασίες με θέμα «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η αποκατάσταση και η προστασία του δάσους αποτελούν τη μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Σε δημοσία ειδική εκδήλωση στις 13 Σεπτεμβρίου 2008, στο Πανεπιστημιακό Κτήριο «Κωστης Παλαμάς», τα Βραβεία και τους Επαίνους επέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος στην ομιλία του ενώπιον μαθητών, καθηγητών και άλλων παριστάμενων, επαίνεσε τους μαθητές για την προσπάθειά τους και το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του.

Ομιλία του Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Νικολόπουλου. Στο προεδρείο εξ’ αριστερών: ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Δ. Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ακαδημαϊκός κ. Χ. Ζερεφός, ο Αντιπρόεδρος καθηγητής κ. Θ. Καναγκίνης και ο Γραμματεύς καθηγητής κ. Χ. Ρεπαπής.

Εβραβεύθησαν ως εξής :

  • το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στη μαθήτρια ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γενικού Λυκείου Ακράτας

Επίδοση του Α’ Βραβείου στη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Ακράτας Ευαγγελία Λεπενιώτη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

  • το Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στο μαθητή ΠΟΥΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του Γενικού Λυκείου Μεγαλουπόλεως και στη μαθήτρια ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλουπόλεως
  • το Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ στη μαθήτρια ΣΠΗΛΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Γενικού Λυκείου Διακοπτού και στο μαθητή ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΠΕΤΡΟ του 2ου Γενικού Λυκείου Πάτρας

Επίσης επεδώθησαν έπαινοι στους μαθητές που επελέγησαν από τα σχολεία τους.

Αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της εκδήλωσης. Από αριστερά διακρίνονται ο Προϊστάμενος Γραμματείας του ΕΚΠΑ κ. Π. Κοντός, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΠΘ κ. Θ. Νικολόπουλος, η κ. Ε. Ζερεφού, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Θ. Καναγκίνης, ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος του ΔΣ κ. Δ. Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος ακαδημαϊκός κ. Χ. Ζερεφός, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, ο ακαδημαϊκός κ. Κ. Κριμπάς και μέλος του ΔΣ, ο ταμίας κ. Γ. Μαριολόπουλος, ο κ. Β. Τριτάκης αναπλ. μέλος του ΔΣ και ο Γραμματεύς του Ιδρύματος κ. Χ. Ρεπαπής.

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΠΘ κ. Θ. Νικολόπουλο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, τους βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες καθώς και τους εκπροσώπους των Σχολείων τους.