Μαθητικός διαγωνισμός στη μνήμη του εκλιπόντος μέλους του Δ.Σ. Νότη Μπότσαρη

Κατά την 47η και 50η Συνεδρία του Δ.Σ. την 23/11/2008 και 7/2/2009 αντίστοιχα απεφασίσθη και έγινε προκήρυξη για την βράβευση μαθητών στη μνήμη του αειμνήστου μέλους του Δ.Σ. Νότη Μπότσαρη.

Προκήρυξη

Το Ίδρυμα επιχορηγεί και επιβραβεύει εργασίες και πράξεις αξιέπαινες που σχετίζονται με τα περιβαλλοντικά θέματα.

Το Ίδρυμα προκήρυξε διαγωνισμό για τη βράβευση 3 εργασιών (εκθέσεων) στα Λύκεια της Επαρχίας Ναυπάκτου στη μνήμη του εκλιπόντος εκλεκτού μέλους του Δ.Σ. του ΜΚΙ αειμνήστου Πρέσβη επί τιμή Νότη Μπότσαρη.

Το θέμα της εργασίας που πρέπει να αναπτυχθεί με 1000 περίπου λέξεις θα πρέπει να έχει σχέση με περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν στην Επαρχία της Ναυπάκτου. Παραδείγματος χάριν, Ρύπανση του εδάφους, Διαχείριση απορριμμάτων, Μείωση βιοποικιλότητας, Αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας, ή οποιοδήποτε άλλο περιβαλλοντικού περιεχομένου θέμα που έχει περιπέσει στην αντίληψη των μαθητών. Το κάθε σχολείο θα επιλέξει το πολύ 3 εργασίες, οι οποίες θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου 2009 στα γραφεία του Ιδρύματος (Κουμπάρη 6, Αθήνα 10674).

Ο βραβευθείς μαθητής του πρώτου βραβείου θα λάβει 2.000 ευρώ και το Λύκειο από το οποίο προέρχεται 3.000 ευρώ (τα οποία θα διατεθούν για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών με ευθύνη του Διευθυντή του αντίστοιχου Λυκείου). Ο μαθητής που θα βραβευθεί με το δεύτερο βραβείο θα λάβει 1.500 ευρώ και αντίστοιχα το Λύκειο 2.000 ευρώ και ο μαθητής που θα βραβευθεί με το τρίτο βραβείο θα λάβει 1.000 ευρώ και αντίστοιχα το Λύκειο θα λάβει 1.000 ευρώ.

Σε όλες τις λοιπές εργασίες που θα συμμετέχουν στην τελική αξιολόγηση θα απονεμηθεί έπαινος συνοδευόμενος με το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ ανά εργασία.

Ιανουάριος 2009

Αφού έγινε η αξιολόγηση από την Επιτροπή Αξιολόγησης των εργασιών που εστάλησαν από τα Λύκεια τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν κατά την 54η Συνεδρία του Δ.Σ. την 25η Μαΐου 2009.

Η τελετή της απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς» το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 παρουσία των μαθητών, των γονέων των και των Διευθυντών των Λυκείων.

Πανοραμική άποψη της αιθούσης με τους μαθητές τους φίλους του Ιδρύματος και το Δ.Σ.

Στους μαθητές μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος.

Προ της απονομής των Βραβείων ο Πρόεδρος ανέγνωσε επιστολή του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριου Σαλμά.

Εκ μέρους όλων των μαθητών ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Ιδρύματος ο μαθητής Γεώργιος Τσούμας, ο οποίος εν συνεχεία ανέπτυξε τις ανησυχίες των σημερινών νέων.

  • Το 1ο Βραβείο επεδώθη στον μαθητή του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Λαλόπουλο Ευάγγελο για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Διαχείριση Απορριμμάτων», την οποία όχι μόνο σκηνοθέτησε αλλά και ολοκλήρωσε με τους συμμαθητές του ως πρωταγωνιστές και βοηθούς. Η ταινία συνοδευόταν με εκτενές κείμενο.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ακαδημαϊκός κ Χρήστος Ζερεφός επιδίδει το 1ο Βραβείο στον μαθητή Ε. Λαλόπουλο και το έπαθλο των 3.000 Ευρώ για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών του σχολείου στον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου κ. Κ. Κουτσόπουλο.

Παρακάτω η ταινία μικρού μήκους που κέρδισε το πρώτο βραβείο με τίτλο «Διαχείριση Απορριμμάτων» (συμπιεσμένη), την οποία μπορείτε επίσης να κατεβάσετε από εδώ.

  • Το 2ο Βραβείο μοιράστηκαν οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου Παπανδρέου Ραφαήλ-Γεώργιος και Πελέκης Μιχαήλ για την εμπεριστατωμένη εργασία εμπλουτισμένη με εικόνες και με βιβλιογραφία των πηγών με θέμα «Ο Όρμος της Ναυπάκτου Εκπέμπει SOS».
  • Το 3ο Βραβείο απενεμήθη στη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Δημαρά Μαρία για τον ευφάνταστο τρόπο παρουσίασης του θέματος «Σκουπιδότοπος στη Ναύπακτο» από τη σκοπιά ενός γλάρου που παρατηρεί και βιώνει το πρόβλημα.

Τέλος επεδώθησαν έπαινοι στους κάτωθι μαθητές των Λυκείων της Ναυπάκτου που έλαβαν μέρος στη τελική αξιολόγηση που έγινε από τα σχολεία τους: Δρίβα Ολυμπία, Κακαρνάκη Κωνσταντίνα, Μουχτούρη Βασιλική, Παπακωστοπούλου Λαμπρινή, Τσούμα Γεώργιο και Ψαρρού Παναγιώτα.

Ακολούθησε δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν διάφορες συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων καθηγητών, μαθητών και των καθηγητών μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Αναμνηστική φωτογραφία με το Δ.Σ. του Ιδρύματος, τους βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες καθώς και τους εκπροσώπους των Σχολείων τους.