WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award 2010

Τα βραβεία του WMO για το 2010 απονεμήθηκαν στις μελέτες :

  • «The natural aerosol over Northern Europe and its relation to anthropogenic emissions-implications of important climate feedbacks» by P. Tunved et al., published in Tellus.
  • «Recent severe heat waves in central Europe: how to view them in a long-term prospect?» by J. Kyselý, published in International Journal of Climatology.
  • «Can mesoscale models reproduce meandering motions?» by D. Belušić and I. Güttler, published in the Quarterly Journal of the Royal Meteorological Society.

Η απονομή έγινε από τον εκπρόσωπο του Παγκοσμίου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Dr Deon Terblanche Διευθυντή του Τμήματος Atmospheric Research and Environment. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν προσωπικότητες από τον επιστημονικό, πολιτικό και διπλωματικό κόσμο καθώς και η κα Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό με τον σύζυγό της κ. Γ. Βασιλείου πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΜΚΙ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η οποία εκπροσωπεί την Europa Nostra στην Ελλάδα.

Οι βραβευόμενοι με το «WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund Award» Δόκτορες Peter Tunved (ITM/Stockholm University) και Danijel Belušić (University of Zagreb, Croatia) με τον Πρόεδρο του ΜΚΙ καθηγητή κ. Χ. Ζερεφό και με τον εκπρόσωπο του WMO κ. Deon Terblanche.

Πανοραμική άποψη της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα παιδείας κας Ανδρούλλα Βασιλείου.

Η είσοδος του «Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου» στην εκδήλωση.