23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων (EAERE)

ο 23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων έλαβε χώρα στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Το EAERE 2017 συνδιοργανώθηκε από το ICRE 8 (Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της… Read More »

53ο Συνέδριο της Επιτροπής Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών

Στις 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών (ESSC) συνδιοργάνωσε με το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος το 53ο συνέδριο με θέματα που αφορούν στις επιστήμες της Γης, την Αστρονομία, τη Βασική Φυσική, το ηλιακό μας σύστημα και την εξερεύνησή του καθώς και τις επιστήμες της ζωής. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 40… Read More »

Το Δίλημμα της Πεταλούδας

Μονογραφία του τέως Υπουργού Περιβάλλοντος Ηλία Ευθυμιόπουλου με τίτλο: «Το Δίλημμα της Πεταλούδας», Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, Κέντρον Ερεύνης της Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αθήνα 2017. Το Δίλημμα της Πεταλούδας (Εξώφυλλο)

Πρακτικά των Συνεδρίων με θέμα: «Το Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους. Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως» και «Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού»

Πρακτικά των Συνεδρίων με θέμα: «Το Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους. Σχέσεις Ανατολής και Δύσεως» και «Ο Μυστράς των Παλαιολόγων, αφετηρία του Νέου Ελληνισμού», επιμέλεια καθηγήτριας Γ. Ξανθάκη – Καραμάνου, Εκδόσεις Παπαζήση, Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Έκδοση των πρακτικών των Συνεδρίων (Εξώφυλλο)

Κοπή της Βασιλόπιτας για το 2017

Στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στα νέα γραφεία του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν οι κκ. Χ. Ζερεφός Πρόεδρος του ΔΣ του ΜΚΙ, Κ. Λιάτσος Αντιπρόεδρος, Π. Νικολοπούλου – Σταμάτη Γραμματεύς του ΔΣ του ΜΚΙ, Γ. Μαριολόπουλος Ταμίας και τα μέλη του ΔΣ κκ Χ. Ρεπαπής, Δ. Ασημακόπουλος, Α. Καραμάνος, Ν. Χριστόπουλος και Β. Τριτάκης. Στην τελετή… Read More »

Κεντρική διάλεξη με τίτλο: «Πιθανές επιπτώσεις από τις ουσίες καλλυντικών στο έμβρυο, το παιδί και τη μητέρα. Μέτρα προφύλαξης»

Η Γραμματέας του Ιδρύματος, κ. Π. Νικολοπούλου Σταμάτη συμμετείχε και εκπροσώπησε το Ίδρυμα στην 13η Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Η δυναμική των επιπτώσεων του περιβάλλοντος στο παιδί: Εξελίξεις, αναδυόμενοι κίνδυνοι και πρόληψη» το Σάββατο 26/11/2016, ώρα 13:30 – 19:10, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, όπου έδωσε την κεντρική διάλεξη με τίτλο: «Πιθανές επιπτώσεις από τις ουσίες καλλυντικών… Read More »

GEO High Level Group on Earth Observations

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός εκπροσώπησε το Ίδρυμα στο GEO High Level Group on Earth Observations, το οποίο έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη τις 7 Νοεμβρίου 2016. Ο καθηγητής Ζερεφός όρισε κατά τις διαδικασίες ως αναπληρωτή του τον Δρ. Ευάγγελο Γερασόπουλο για το XIII GEO General Assembly. Επίσης ο κ. Ζερεφός παρουσίασε πρόταση σχετική με τη… Read More »

29η αποστολή του «Ελληνικού Ινστιτούτου Σπουδών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξανδρείας»

Κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2016 το Ίδρυμα συμμετείχε στην 29η αποστολή στην Αλεξάνδρεια την οποία συνδιοργάνωσε με το «Ελληνικό Ινστιτούτο Σπουδών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξανδρείας». Η αποστολή αποσκοπούσε στη μελέτη των ακτών της Αλεξανδρείας έξωθεν του Ανατολικού Λιμένος και συγκεκριμένα στην εκτίμηση των μεταβολών της στάθμης της θάλασσας. Το Ίδρυμα εκπροσώπησε στην Αλεξάνδρεια ο καθηγητής και μέλος του… Read More »

Eastern Mediterranean transport patterns and atmospheric conditions associated with high and low summer ozone levels in the lower troposphere and the boundary layer

«Eastern Mediterranean transport patterns and atmospheric conditions associated with high and low summer ozone levels in the lower troposphere and the boundary layer» by P.D. Kalabokas, J-P Cammas, V. Thouret, A. Volz-Thomas, D. Boulanger and C.C. Repapis, International Global Atmospheric Chemistry (IGAC), Conference 2016. 25-30 September 2016. Brecknridge, Colorado, USA.

Διεθνές συνέδριο Medclivar 2016

Στις 26-29 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές συνέδριο Medclivar 2016. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε στην αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος… Read More »