23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων (EAERE)

ο 23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων έλαβε χώρα στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Το EAERE 2017 συνδιοργανώθηκε από το ICRE 8 (Διεθνές Κέντρο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Οικονομία), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της… Read More »

53ο Συνέδριο της Επιτροπής Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών

Στις 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Διαστήματος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επιστημών (ESSC) συνδιοργάνωσε με το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος το 53ο συνέδριο με θέματα που αφορούν στις επιστήμες της Γης, την Αστρονομία, τη Βασική Φυσική, το ηλιακό μας σύστημα και την εξερεύνησή του καθώς και τις επιστήμες της ζωής. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 40… Read More »

Διεθνές συνέδριο Medclivar 2016

Στις 26-29 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές συνέδριο Medclivar 2016. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έγινε στην αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος… Read More »

13ο Διεθνές συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, COMECAP 2016

Στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 13ο Διεθνές συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, COMECAP 2016. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας και το εργαστήριο Φυσικής της Ατμοσφαίρας του ΑΠΘ, η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία και το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επιστήμονες οι οποίοι… Read More »

Ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό»

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και τον πολιτισμό». Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και ο Δήμος Τήνου. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του ΜΚΙ Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός ενώ… Read More »

Ευρωπαϊκή Γενική Συνέλευση του «Copernicus Atmosphere Monitoring Service» (CAMS)

Στις 14-16 Ιουνίου 2016 συνήλθε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Γενική Συνέλευση του «Copernicus Atmosphere Monitoring Service» (CAMS). Στη Διεθνή αυτή συνάντηση που συνδιοργανώθηκε από το ECMWF, το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας της Ακαδημίας Αθηνών, το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και την Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συμμετείχαν 200 επιστήμονες και εκπρόσωποι κοινωνικών και οικονομικών φορέων. Κατά τη… Read More »

Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία»

Στις 20 Μαΐου 2016 το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Ιπποκρατική Φλόγα και το Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία». Η ημερίδα που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση μέσα από μια διεπιστημονική ματιά του σοβαρού θέματος της επίδρασης του περιβάλλοντος στην υγεία.… Read More »

Διεθνές Συνέδριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος ENVIRA 2015

Στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την Αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος ENVIRA 2015. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν οι International Atomic Energy Agency, International Union of Radioecology, Greek Atomic Energy Commission, Journal of Environmental Radioactivity Comenius University of Bratislava και το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Στο συνέδριο που έγινε για… Read More »

Παγκόσμιο Συνέδριο «Global Conference on Global Warming – GCGW 2015»

Στις 24-27 Μαΐου 2015 το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (IΔΕΠ), το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Ακαδημία Αθηνών και το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος συνδιοργάνωσαν το Παγκόσμιο Συνέδριο «Global Conference on Global Warming – GCGW 2015» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών και στο… Read More »

3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών, PACET 15

Από 8 έως 10 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών, PACET 15. Στο συνέδριο αυτό ανακοινώθηκαν δύο εργασίες σχετικές με την ανίχνευση και επεξεργασία κυμάτων πολύ χαμηλής συχνότητας (ELF), γνωστότερα ως Schumann Resonances. Η πρώτη εξ αυτών με τίτλο, «Design and implementation of Schumann resonances sensor platform» αναφερόταν στο σχεδιασμό και… Read More »